"ОКО"

O organizaciji

Generalna — Autor teataroko @ 00:42

Teatar "OKO" (Organizacija kreativnog okupljanja) poziva Vas da dodjete na tradicionalno najduze igranu amatersku predstavu na Balkanu "RASTIBUDJILIZOVANE KLEJBEZABLE".


Klejbezable se igraju od 13. marta 1976. godine i do sada su izvodjene 1.479 puta. Medjutim, Klejbezable su vise od broja izvodjenja, one su usle u legendu beogradskog pozorisnog zivota.
Sta su to Klejbezable? Klejbezable su trominutne drame koje traju pet minuta. Klejbezable je napisao i rezirao Milan D. Vukotic. Predstava traje nesto vise od jednog sata. Ukoliko publika zeli, predstava se produzuje, dok glumci budu imali snage u sebi. Predstava govori narodnim jezikom, socnim recnikom koji se cuje na pijaci, u tramvaju, na stadionima, ulici, jezikom koji je ponekad surov i lascivan ali koji uvek precizno opisuje misli govornika.
Klejbezable su igrane sirom nekadasnje teritorije koju smo zvali Jugoslavija. Igrane su uzduz i popreko Evrope i to na srpskom jeziku ali i na francuskom, italijanskom, engleskom, portugalskom, madjarskom... Svugde je publika reagovala smehom i aplauzom, bilo da smo je igrali na stadionu,na fakultetima, u radnim organizacijama, u pecini ili avionu, u baroknim teatrima ili seoskim kafanama, na trajektu ili na trgu, ulici, za najmladje u skolama ili za one malo starije u privatnim stanovima... Predstava je uvek pocinjala recenicom - "Izvolite Klejbezable!" a zavrsavala se smehom publike. Gledaoci su oduvek bili nasa jedina i najiskrenija podrska, zato se njoj i najsrdacnije zahvaljujemo!!!
Srdacno Vas pozdravljaju i pozivaju da nam se pridruzite,
Dragoljub Njegru
Snezana Zdravkovic
Zoran Zlatkovic


Čestitamo!

Generalna — Autor teataroko @ 00:38
Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.co.yu i možete početi sa blogovanjem.

Powered by blog.rs